Ook in P-N agressie tegen jeugdzorgers

Uitschelden, uitspugen, bedreigingen, op sociale media te schande maken en zelfs fysieke uitingen: ook in Pijnacker-Nootdorp komt het voor dat medewerkers van Jeugdzorg te maken hebben met ernstig agressief gedrag. Dat schrijft het college van B & W in een nota aan de gemeenteraad. Het CDA had er onlangs naar gevraagd naar aanleiding van landelijke berichten over bedreigingen aan jeudgzorgmedewerkers.

Het landelijke beeld wordt ook in de regio Haaglanden herkend, en ook in onze gemeente hebben de medewerkers van de instellingen die zich met jeugdzorg bezighouden ermee te maken. Vooral Jeugdbescherming West, die samen met de kernteams de meeste taken heeft, stuit geregeld op agressieve uitingen door inwoners die het niet eens zijn met de inzet van de medewerkers.

Echtscheidingen

Agressief gedrag komt nogal eens voor bij complexe echtscheidingen en strijdende ouders, blijkt uit de informatie aan de gemeenteraad. Volgens Jeugdbescherming West liggen zulke complexe scheidingen nogal eens ten grondslag aan de onder toezichtstelling van kinderen.

Pijnacker-Nootdorp heeft in de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in het preventieve aanbod voor ouders en kinderen, zoals Villa Pinedo en ‘Kinderen uit de Knel’. Ook zijn de kernteams extra getraind in het omgaan met strijdende ouders, omdat zij hier steeds meer mee te maken krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *