Ook Kunst- en Cultuurroute is afgelast

Ook de kunst- en cultuurroute gaat niet door, en daarmee is De Verbeelding 2020 dus definitief ter ziele.

Het meest belangrijke onderdeel van de culturele manifestatie De Verbeelding, de Kunst- en Cultuurroute door de drie kernen van Pijnacker-Nootdorp, is in de afgelopen weken in de knel gekomen. Door de onrust over corona vielen steeds meer locaties voor de vele exposities weg. Ook bleken koren en andere musici die op verschillende plekken kleine optredens zouden verzorgen, toch niet te komen. Het hart van De Verbeelding dreigde op deze manier steeds verder gemankeerd te raken.

“Er was bij de Verbeelders de laatste tijd steeds meer ongerustheid en vooral ook bij de mensen waar we te gast zijn voor de Kunst- en Cultuurroute”, vertelt voorzitter Piet van Adrichem vanaf zijn vakantieadres. “Allerlei locaties vielen af. In Nootdorp hielden we nog maar één plek over: bij beeldend kunstenaar Margot Labordus. Het was onvermijdelijk: we hebben met veel pijn in het hart moeten besluiten om het voor dit jaar af te blazen.”

Dat de Kunst- en Cultuurroute niet doorgaat, betekent dus ook dat de hele De Verbeelding voor dit jaar is gesneuveld. Het heeft immers geen zin om dan alleen nog het enig overblijvende onderdeel, de creatieve markt op het Raadhuisplein, door te laten gaan.

Afgeslankt

Aanvankelijk zag het er nog uit dat De Verbeelding in afgeslankte vorm eind september toch zou kunnen worden gehouden. De Verbeelders zagen wel kans om in een wat kleinschaliger opzet, ondanks corona toch nog een deel van het programma overeind te houden. Van Adrichem: “Maar de laatste weken kantelde het beeld en de vooruitzichten in de richting van eind september waren ook niet zo gunstig. In het bestuur hadden we enkele maanden geleden nog stevige discussies, met mensen die voor en die tegen waren, maar nu was er eigenlijk heel snel consensus dat we het op deze manier niet moesten doen.”

De laatste jaren was de Verbeelding sterk verbreed, met activiteiten in alle kernen, een mooi openingsprogramma in CulturA en optredens, demonstraties en tentoonstellingen op allerlei plekken in de gemeente. Het bestuur richt zich nu op volgend jaar; als alles mee zit kan het evenement dan weer in al zijn glorie worden gehouden.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *