Ook lening als alleen zonnepanelen nog mogelijk zijn

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp zal volgende week instemmen met het voorstel van het college om de zogenaamde duurzaamheidslening alleen nog voor een bepaald percentage toe te kennen voor zonnepanelen, als er ook andere maatregelen worden genomen om de woning te verduurzamen. Donderdagavond bleek in de oordeelvormende vergadering van de raad dat een grote meerderheid die aanpassing van de verordening steunt. Vermoedelijk zal alleen Gemeentebelangen tegen stemmen.

Er wordt nog wel een uitzondering mogelijk. Als het plaatsen van zonnepanelen nog de enige maatregel is die moet worden genomen omdat eerder al andere maatregelen zijn toegepast, dan mag het volledige bedrag van de lening voor die panelen worden gebruikt.

Die uitzondering wordt volgende week voorgesteld in een amendement, dat de fractie van Progressief Pijnacker-Nootdorp donderdagavond al aankondigde. Al meteen bleek dat daar bij de andere fracties grote steun voor zal zijn, en ook het college kan goed leven met die aanpassing. “Ik wou dat ik er zelf aan had gedacht”, zei wethouder Frank van Kuppeveld donderdagavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *