Ook vragen in raad over jeugd-GGZ

Vijf raadsfracties, die samen een ruime meerderheid vormen, vragen om uitleg over de spreekuren op scholen van zorgaanbieders.

Ook in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp zijn woensdag schriftelijke vragen gesteld over de spreekuren door aanbieders van jeugdhulp op scholen in de gemeente. De fracties van PPN, D66, VVD, CDA en Trots hebben gezamenlijk aan het college van B & W om uitleg gevraagd.

De fracties willen onder meer weten op welke scholen deze spreekuren plaatsvinden of hebben plaatsgevonden, hoeveel diagnoses er zijn gesteld en hoeveel procent heeft geleid tot een behandeling bij de betreffende zorginstellingen.

De raadsleden verwijzen naar uitspraken van wethouder Hanneke van de Gevel, die de spreekuren op het nieuwsplatform Pijnacker-Nootdorp Actueel een ongewenste ontwikkeling noemde. “Waarom is de raad niet actief geïnformeerd over deze ongewenste situatie?”, vragen de fracties aan het college.

De fracties, die samen een ruime meerderheid vormen in de gemeenteraad, willen ook weten of er maatregelen zijn genomen om deze ongewenste situatie aan te pakken.

Lees ook: Kamervragen over schoolspreekuur GGZ

Lees ook: ‘GGZ-spreekuur op school ongewenst’

Een opmerking bij " Ook vragen in raad over jeugd-GGZ"
  1. Pingback: Kamervragen over schoolspreekuur GGZ – Pijnacker-Nootdorp Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *