Op pad met de Pieten

Op pad met Sint en Piet.

Ieder jaar komt u Sint en Piet tegen bij de intocht of met pakjesavond. Maar wat doen de Goedheiligman en zijn knecht eigenlijk in de weken daartussen? Nou, ze gaan op bezoek bij scholen, huizen en kinderdagverblijven. Tegelijk halen ze geld op voor het goede doel. Vandaag volgen wij het Nootdorpse Pietenhuis.

Monique van der Linden is goede vrienden met Regelpiet, van het Nootdorpse Pietenhuis. Zij vertelt: “Het Pietenhuis gaat ieder jaar op zoek naar een lokaal goed doel, iets waar we iemand van kennen. Dat is leuker voor het doel, maar ook voor de Pieten.” Zo doneerde het Pietenhuis vorig jaar genoeg geld aan het huis van Rie om een interactieve BeleefTV aan te schaffen, waar mensen met verstandelijke of andere handicaps gebruik van kunnen maken.

Het Huis van Rie biedt dagbesteding en laagdrempelig sociaal contact aan ouderen die moeite hebben om buiten te komen, vaak door een handicap. “Toen we die bij het Huis van Rie die cheque mochten overhandigen, hielden weinig van ons het droog.” Aldus Monique. “Zo blij waren we gewoon, dat we dit hebben bereikt.”

Vrienden van Veenhage

Dit jaar zal de opbrengst gaan naar stichting Vrienden van Veenhage. De voorzitter van de stichting heeft Sinterklaas hiertoe overtuigd. Monique: “Het geld zal worden gebruikt om een rolstoelbus te kopen, zodat de cliënten makkelijker erop uit kunnen. Het is soms moeilijk om dingen te vinden die aanslaan bij ouderen, maar hiermee kunnen we de drempel tot leuke uitjes verlagen.”

Het Pietenhuis bestaat al een aantal jaar en boekt ieder jaar groter succes. Het huis loopt zelfs zo goed, dat zij ook met Halloween activiteiten gaan doen. “Maar dan sturen we natuurlijk slechts figuranten op pad, geen echte zwarte Pieten”, aldus Monique. “Met deze extra push hopen we zelfs vorig jaar te overtreffen.”

U kunt contact opnemen met het Pietenhuis voor een huisbezoek of een optreden via Regelpietmonique@gmail.com.

Op bezoek bij twee groepen van een kinderdagverblijf.

En hier de andere groep. Sint gaat de kinderen zo een geheimpje vertellen. Maar dat mogen de volwassenen niet horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *