OPCW-lab komt naar Heron

Burgemeester Ravestein en OPCW directeur-generaal Arias tonen de getekende overeenkomst.

De OPCW, de internationale organisatie die toeziet op het voorkomen van het gebruik van chemische wapens, verhuist zijn laboratorium van Rijswijk naar Pijnacker-Nootdorp. Burgemeester Francisca Ravestein tekende vanmorgen op het hoofdkantoor van de organisatie in Den Haag de overeenkomst voor de grondreservering, samen met de directeur-generaal can de OPCW, Fernando Arias.

Op het OPCW Laboratory and Equipment Store, nu nog gevestigd in Rijswijk, werken zeer gespecialiseerde onderzoekers en technici op het gebied van chemische wapens. In het laboratorium wordt onder andere onderzoek gedaan naar monsters die verzameld zijn na het mogelijke gebruik van dergelijk verboden wapentuig, om bewijsmateriaal te verzamelen en om precies vast te stellen welke verboden middelen er zijn gebruikt.

De organisatie bestaat sinds 1997. Er zijn 193 staten bij aangesloten. Voor zijn belangrijker werk kreeg de OPCW in 2013 de Nobel Vredesprijs.

De ondertekening in Den Haag, die een strikt besloten karakter had, werd bijgewoond door tal van hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland. De kavel die het OPCW op Heron in gebruik gaat nemen is groot: ruim 6000 m2.

Burgemeester Ravestein en Fernando Aras tekenen de overeenkomst. Wethouder Ilona Jense (economische zaken) kijkt toe.
Francisca Ravestein poseerde vanmorgen tussen een groot gezelschap van ambassadeurs en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.