Open Dag bij Hobbyclub DeDoewat

Hobbyclub De DoeWat houdt zaterdag een Open Dag.

Het moet wel een van de oudste hobbyclubs van de omgeving zijn, misschien zelfs van heel Nederland: De Doewat is een begrip in Pijnacker en wijde omgeving. Het wordt dus vermoedelijk weer druk en gezellig tijdens de open dag, die de club zaterdag houdt.

Tussen half elf en half een en na de lunchpauze weer van kwart over een tot half vier zijn kinderen van zes tot achttien jaar, al dan niet samen met hun ouders, welkom om te komen kijken en meteen wat leuks te knutselen. “Neem je vrienden, ouders of opa en oma mee naar de gezelligste Open Dag in de buurt”, schrijft de staf van de hobbyclub op zijn website.

Hoewel de open dag er niet speciaal voor is bedoeld zou het zomaar kunnen dat ouders of grootouders zich ook weer spontaan in allerlei creatieve uitingen storten. Want behalve verschillende hobbyclubs voor kinderen op allerlei dagen en in leeftijdsgroepen heeft DeDoewat zelfs mogelijkheden voor volwassenen.

Niet saai

Dat ‘knutselen’ niet saai of oubollig is wordt wel aangetoond door de vele mogelijkheden die de club biedt. Natuurlijk zijn er de traditionele activiteiten zoals houtbewerken en figuurzagen, maar kinderen kunnen er ook bootjes en auto’s maken, modelbouw, hout inbranden, solderen, styropor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sieraden maken, werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur, fimo en nog veel meer. 

De hobbyclub zit in het Jeugdcentrum De Notelaer op de Nieuwkoopsewewg 11, aan de rand van Pijnacker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *