Open Monumentendagen

De Joannes de Dooperkerk was zaterdag van 11 tot 16 uur open. (Foto: Bart Planken)

De Monumentendagen zijn er weer dit weekend. In Pijnacker-Nootdorp zijn de drie belangrijkste monumentale bouwwerken, de Joannes de Dooperkerk aan de Oostlaan in Pijnacker, de Dorpskerk op Koningshof en de H. Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp, open voor het publiek. In Pijnacker kunnen bezoekers op zaterdag terecht, en in Nootdorp zowel op zaterdag als op zondag.

In de Joannes de Dooperkerk was er ‘s morgens en ‘s middags twee keer orgelspel door Ann Kim en zang door de sopraan Jeong Jou Lee. Op het programma stonden werken van onder andere Gounod, Handel, Bach, Mozart en Buxtehude. Tussendoor gaf de Pijnackerse beeldend kunstenaar Anja Brand een lezing over de verschillende kunstwerken in de kerk die zijn gewijd aan Maria.

De Dorpskerk, in het oudste deel van Pijnacker, is zaterdag en zondag open van 10 tot 17 uur. ‘s Middags is er een orgelconcert.

Ook Atelier 1647 van beeldend kunstenaar Renée du Clou was tijdens de Open Monumentendag te bezoeken.

Nootdorp

De H. Bartolomeuskerk in Nootdorp, die dit jaar 150 jaar bestaat, is zaterdag en zondag tussen 9 en 16 uur open. Er zijn rondleidingen door de kerk. Vooral het gerestaureerde hoofdaltaar en het Maria-altaar zijn de moeite waard om te bekijken.

In de kerk is vanaf 11 uur ook een grote tweedehands boeken-, platen-, dvd- en cd-markt. De opbrengst daarvan is bedoeld voor het restauratiefonds van de kerk.

Organiste Ann Kim en de sopraan Jeong Jou Lee gaven twee korte concerten in de Joannes de Dooperkerk. (Foto: Bart Planken)
Dorpskerk Koningshof Pijnacker. (Foto: Bart Planken)
Hoofdaltaar Dorpskerk (Foto: Bart Planken)
In de Bartholomeuskerk is dit weekend weer een tweedehands boekenmarkt. Er zijn ook platen dvd’s en cd’s te koop.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *