Open training HCP groot succes

Veel belangstelling voor de open dag bij HCP.

HOCKEY | Op sportpark De Groene Wijdte, bij hockeyclub HCP uit Pijnacker, was woensdagmiddag een open dag, georganiseerd door Team4Talent. Die was bedoeld om de jongste jeugd kennis te laten maken met hockey.

Sportleider Wouter Hoogeveen: “De open dag is vooral bedoeld voor vijf, zes en zevenjarigen. Door verschillende oefeningen willen we de kinderen laten kennismaken met hockey en ze laten nadenken: vind ik hockey leuk, wil ik erop? Dan maar hopen dat we ze enthousiast genoeg hebben gemaakt.”

Op het veld waren vier oefeningen neergelegd. Bij iedere oefening was er een ander soort thema, één waarin een parcours was uitgezet, een spel waarmee ze punten konden verdienen, een techniekvorm en een wedstrijdje.

Volgende open dag

Niet alleen woensdag was de open dag bij HCP: op 15 mei is er weer een. Animo is er genoeg, zegt Hoogeveen. ”Specifiek voor vandaag 50, aangevuld met eigen jeugd van HCP of een vriendje of vriendinnetje, waardoor we nu al op 60 kinderen kwamen, ondanks het slechte weer. Ik verwacht op de tweede datum net iets meer.”

De oudere jeugd van HCP ondersteunde tijdens de oefeningen de mensen van Team4Talent. ”Bij ieder spel staat er sowieso iemand van Team4Talent plus iemand van HCP. Die geven de kinderen het goede voorbeeld en kunnen alvast de sfeer laten proeven van hoe het is op de vereniging.”

De kinderen kregen uitleg van mensen van de vereniging.

De kinderen werd het dribbelen geleerd.
Al slalommend afwerken op doel
Uitleg van één van de begeleiders van Team4Talent
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *