Veel orchideeën zonder te betalen weg

Orchideeënkwekerij De Hoogh denkt er steeds vaker over om te stoppen met verkoop langs de weg.

Orchideeënkwekerij De Hoogh denkt er steeds vaker aan om te stoppen met de verkoop van planten langs de weg. Bij de kwekerijen aan de Overgauwseweg in Pijnacker en de Vrederustlaan in Delfgauw worden geregeld planten zonder te betalen meegenomen. “De laatste dagen, leeg ik op de Vrederustlaan het kistje een aantal keer per dag, hierdoor trek ik de conclusie dat het vaak eind van de middag mis gaat en er veel planten worden meegenomen”, meldt Dorien van der Voort op de Facebookpagina van Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt.

Maandag zag Dorien het gebeuren. Toen ze even iets weg wilde gooien zag ze een man en een vrouw bij de kraam, die meerdere potjes met planten in hun auto zetten. “Een van mijn zoontjes riep me, dus ik liep eerst even naar binnen. Toen ik weer naar buiten kwam reden ze net weg. We hebben nog oogcontact gehad, ze hebben me gezien. Bij het kistje aangekomen zat er maar 3 euro in. 1 potje kost 3 euro.”

Geen goed woord

De tuinders hebben er geen goed woord voor over. Stoppen met de verkoop aan de straat betekent dat ‘de goede mensen, die vaak een plantje komen kopen, weer moeten lijden onder de slechte mensen die van alles onbetaald meenemen.’

Andere kwekers herkennen het probleem. Sommigen hebben om die reden besloten om maar niet meer in een kraam hun waren aan te bieden. ‘Vorig jaar werden er bij ons heel vaak bosjes rabarber zo meegenomen of werden er oude muntjes of buitenlands geld in het kistje gedaan en bijna altijd laat op de middag’, meldt een van de collega-tuinders.

2 reacties op “Veel orchideeën zonder te betalen weg”
  1. Vind ik erg asociaal. Maar ja dat is tegenwoordig schering en inslag. Die aso ‘s verzieken het weer voor de goede mens. Maar ik begrijp jullie heel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *