Ouder worden is een kunst

Wethouder Hanneke van de Gevel geeft een inleiding.

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Deze wijze woorden kregen de bezoekers vrijdagmiddag te horen bij de themamiddag ‘ouder worden is een kunst’. Deze bijeenkomst in dienstencentrum de Schakelaar werd geopend door wethouder Hanneke van de Gevel. 

De wethouder vertelde kort over het belang van nieuwe doelen stellen, het onvermijdelijke accepteren en vrienden en familie koesteren.

Daarna nam netwerkcoach Henk Soutendijk het woord. Hij legde eerst uit wat een netwerkcoach doet: mensen helpen bij het verlaten van hun isolement. Dat kan bijvoorbeeld door iemand aan te moedigen om eens op de koffie te gaan of bij een hobbyclub te gaan.

Groot probleem

Eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen. Zo vertelt Henk Soutendijk over een client die twaalf jaar lang eigenlijk met niemand contact had, alleen het meisje achter de kassa bij de supermarkt.

Na de toespraken van de wethouder en de netwerkcoach werden de bezoekers opgedeeld in kleinere groepjes om stellingen die met het onderwerp te maken hebben te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *