Oudere inwoners hebben leuke wensen

Wensen van ouderen kunnen nog worden ingediend.

Of alle wensen van ouderen uit Pijnacker-Nootdorp kunnen worden vervuld: dat is natuurlijk nog even afwachten. In elk geval zijn er in het kader van Nationale Ouderendag al veel leuke wensen binnengekomen. En voor sommige van die verzoeken zijn al vrijwilligers gevonden. Het gaat dus de goede kant uit!

Nationale Ouderendag valt dit jaar op vrijdag 5 oktober. De bedoeling is om op die dag zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan, Dat zijn bijna altijd dingen die oudere inwoners graag nog eens zouden willen doen, maar waar ze zelf geen kans meer voor zien. Zo zou een inwoonster van een van de kernen graag nog eens de ezeltjesboerderij in Bleiswijk bezoeken. Drie andere dames hebben zich aangemeld, omdat ze graag een rondvaart door de Delftse grachten zouden willen maken.

En een heel speciale wens is ingediend door een mevrouw die vroeger schippersdochter was. Ze zou zo graag nog eens een stukje meevaren met een binnenvaartschip, bijvoorbeeld van Rotterdam naar Gorinchem.

Aanmelden kan nog

In Pijnacker-Nootdorp is de SWOP samen met Pieter van Foreest en KBO & PCOB de plaatselijke organisator en bemiddelaar tussen de indieners van wensen en vrijwilligers of bedrijven die zo’n verzoek kunnen inwilligen.

Oudere inwoners kunnen tot 31 augustus nog wensen indienen. Bij Veenhage in Nootdorp, Welzijnscentrum Keijzershof in Pijnacker, dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker en bij welzijnscentrum De Kiezel in Delfgauw zijn kaarten beschikbaar waarmee wensen kunnen worden aangemeld. Inwoners kunnen hun wens ook doorgeven via tel. 015-369 2812 of per e-mail via dit adres

Vervul een wens!

Vrijwilligers die een wens van een oudere inwoner in vervulling willen laten gaan kunnen zich tot 20 september aanmelden. Ook daarvoor kun je je aanmelden via tel. 015-369 2812 of per e-mail via dit adres. De SWOP probeert dan een leuke match te maken. Je kunt ook op de website van de Nationale Ouderendag kijken welke wensen er zijn ingediend. Vul als plaatsnaam dan even Pijnacker-Nootdorp in.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *