Oudere scouts mogen niet buitensporten

Buitenactiviteiten van scouts van 18 tot 27 jaar vallen niet onder de versoepelingen voor buitensport. (Foto: Scouting Pijnacker)

De scoutingverenigingen vallen niet onder de sportverenigingen en daardoor vallen leden van 18 tot en met 27 jaar niet onder de categorie die sportieve buitenactiviteiten mag ondernemen. De enige mogelijkheid is om voor deze jeugdleden sportactiviteiten aan te bieden bij een van de sportverenigingen in Pijnacker-Nootdorp. Dat heeft het college van B & W geantwoord op vragen van het CDA.

De fractie had geïnformeerd of de versoepelingen die voor buitensporters gelden, ook van toepassing zijn voor jeugdige leden van de scoutingverenigingen. Het college geeft in zijn beantwoording toe dat er wel overeenkomsten zijn tussen de activiteiten van sportclubs en scouting, en ook wordt de maatschappelijke waarde van beide organisaties erkend. Maar de rijksoverheid bepaalt wat er tijdens de huidige coronacrisis wel en niet is toegestaan, en de uitzondering voor buitenactiviteiten in teamverband van 18 tot 27 jaar geldt expliciet alleen voor sportverenigingen, blijkt uit de beantwoording.

“Ons college heeft begrip voor de situatie van de scoutingverenigingen en haar leden”, schrijft het college. “Daarom is met de veiligheidsregio Haaglanden contact geweest om verruiming van de mogelijkheden voor de scoutingverenigingen te verkennen. Ook vanuit de regio komt het signaal dat deze mogelijkheid er helaas niet is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *