Ouderenbonden in het geweer

De ouderenbonden zijn er nijdig over dat bij de ontwikkeling van de brandweerlocatie geen woningen worden gebouwd voor senioren.

De ouderenbonden KBO en PCOB zijn er teleurgesteld over dat bij de nieuwe plannen voor de locatie van de voormalige brandweerkazerne in Nootdorp geen rekening wordt gehouden met woningen voor senioren. De gemeenteraad spreekt deze maand over het voorstel voor nieuwbouw van de Jan Janssenhal en het Integraal Kindcentrum De Regenboog op die plek, maar de bonden zijn het daar niet mee eens.

Volgens de organisaties moet er eerst een samenhangend beeld komen van de ontwikkelingen in het centrum van Nootdorp, inclusief concrete locaties voor woningen voor ouderen en andere doelgroepen. Pas daarna zouden er besluiten kunnen worden genomen over de brandweerlocatie.

Verkiezingsprogramma’s

KBO en PCOB wijzen op wat hierover is opgeschreven in het Hoofdlijnenakkoord voor de nieuwe raadsperiode. Ook noemden bijna alle partijen in hun verkiezingsprogramma’s de noodzaak van levensloopbestendige woonvormen in de centra van Nootdorp en Pijnacker. Meerdere verkiezingsprogramma’s noemden daarbij expliciet de locatie van de voormalige brandweerkazerne in Nootdorp.

De ouderenorganisaties zijn van plan om zich sterk te blijven maken ‘voor de realisering van woonruimten op geschikte locaties, passend zowel bij de woningbehoefte van ouderen als het streven om langer zelfstandig thuis te blijven wonen’, schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad. 

Een opmerking bij " Ouderenbonden in het geweer"
  1. Pingback: Lot kazerne nog onbeslist – Pijnacker-Nootdorp Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *