Over Pijnacker-Nootdorp Actueel

Een zo compleet mogelijk overzicht van al het nieuws en activiteiten in Pijnacker-Nootdorp. Dat is de ambitie van dit nieuwsplatform Pijnacker-Nootdorp Actueel. De combinatie van website en sociale media staat midden in de samenleving, in de kernen die samen de gemeente Pijnacker-Nootdorp vormen. We brengen informatie over dingen die de inwoners interesseren en we geven diezelfde inwoners een stem, door echt geïnteresseerd te zijn in wat hen bezig houdt, drijft en boeit. 

Daarbij wil dit platform onafhankelijke en kwalitatief goede journalistiek bedrijven, volgens de oude principes van hoor en wederhoor, met alle moderne middelen die ons ter beschikking staan. Ook schrijven we in begrijpelijke taal, leggen uit waar dat nodig is en kiezen voor onderwerpen die de inwoners echt zullen interesseren.

Géén advertenties

Er zijn meer websites met nieuws en informatie. Vrijwel allemaal hebben digitale media een verdienmodel: er worden banners verkocht, er verschijnen automatisch advertenties die ’toevallig’ aansluiten bij wat je kort daarvoor op het internet had gezocht, filmpjes worden vooraf gegaan door hinderlijke reclame die je niet weg kunt klikken en steeds vaker staan er tussen het gewone nieuws berichten die eigenlijk betaalde advertenties zijn, zonder dat je daar als lezer erg in hebt.

Dit platform bouwt zijn eigen adblocker in. We willen op de website géén advertenties of andere betaalde vormen van reclame. Dat is een bewuste keuze. De redactie werkt op vrijwillige basis, zonder vergoeding. De kosten houden we zo laag mogelijk: geen uitgaven die niet nodig zijn. En voor de dekking van de kosten die tóch worden gemaakt zoeken we in de komende tijd naar een donatiemodel dat op vrijwilligheid gebaseerd is.