Over vallen en weer opstaan

Veel belangstelling voor de eerste bijeenkomst over valpreventie.

Vallen: liever niet, zeker niet voor mensen die al wat ouder zijn en dus meer kans lopen om vrij ernstig letsel op te lopen. Hoe kun je het voorkomen en als je toch gevallen bent: hoe kom je weer overeind?

Daarover ging het dinsdagmiddag in de Huiskamer voor de wijk in Keijzershof. Fysiotherapeut Menno Brouwer vertelde er alles over tijdens een eerste bijeenkomst over valpreventie, in samenwerking met de SWOP.

Het onderwerp spreekt veel oudere mensen aan: er waren achttien deelnemers naar de Huiskamer gekomen. Niet alleen de fysiotherapeut had een goed verhaal over vallen en weer opstaan; ook ergotherapeute Bianca Stappers en oefentherapeute Helma de Wit hadden interessante bijdragen. Daarnaast konden de bezoekers vragen stellen aan een diƫtiste en een sportinstructeur.

De bijeenkomst was de eerste van vier middagen over valpreventie. Op 7 oktober is er weer een, dan in welzijnscentrum De Kiezel in Delfgauw. Op 18 oktober kunnen belangstellenden terecht in CulturA & Zo in Nootdorp en op 28 oktober in De Schakelaar in Pijnacker. Het begint steeds om 13.30 uur.

GeĆÆnteresseerden kunnen zich voor de volgende bijeenkomsten nog aanmelden. Bel daarvoor met de receptie van de SWOP, tel. 015-3699699.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *