Overleg met huurders van Schatkaart

Het Stanislascollege heeft de leegstaande lokalen van de Schatkaart nodig, omdat de school zelf de leerlingen niet meer kwijt kan.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft vrijdag een overleg met de gebruikers van enkele schoollokalen van basisschool de Schatkaart aan de Groen van Prinstererstraat. Wethouder Peter Hennevanger liet donderdagavond in de vergadering van de gemeenteraad weten dat samen met de gebruikers wordt bekeken wat er voor hen mogelijk is, als ze straks niet meer in de school terecht kunnen.

Marieke van Bijnen (Progressief) had tijdens haar beschouwingen over de kadernota vragen gesteld over hoe het met de gebruikers verder moet. Ze wilde met name weten welke rol de gemeente hierin moet spelen.

Geen beleid of richtlijn

Volgens Hennevanger heeft de gemeente zo’n rol niet. “In principe is er geen beleid of richtlijn voor de huisvesting van verenigingen. Schoolgebouwen kunnen wel tegen kostprijs beschikbaar worden gesteld, maar dat is altijd onder de voorwaarde dat de lokalen direct weer beschikbaar komen als ze voor het onderwijs nodig zijn.”

De nu nog vrijstaande lokalen in het schoolgebouw worden gebruikt voor de lessen van Muziekschool Pijnacker en voor de repetities van het Pijnackers Kamerorkest. Ook het Repair Café Pijnacker maakt gebruik van een van de lokalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *