Plannen van P-N Actueel als lokale omroep

Bijna vijf jaar geleden, op 1 juli 2017, ging Pijnacker-Nootdorp Actueel van start als digitaal nieuwsplatform. In die periode heeft het platform een toonaangevende positie verworven in de lokale nieuwsvoorziening. Door het nieuws te volgen, maar ook zelf op te zoeken. Door aandacht te schenken aan verenigingen, instellingen, vrijwilligers, mantelzorgers, het culturele leven, sport en nog veel meer. Met onafhankelijke journalistiek, hoor en wederhoor. Zelf uitzoeken hoe iets zit, niet klakkeloos perscommuniqué’s knippen en plakken maar eigen berichten maken, doorvragen, stukken lezen, praten met mensen, gedegen interviews en reportages maken.

Pijnacker-Nootdorp Actueel heeft de ambitie om nu een volgende stap te maken. Dit voorjaar heeft het nieuwsplatform zich bij het Commissariaat voor de Media aangemeld als kandidaat voor de aanwijzing als ‘lokale publieke media instelling’. We willen een officiële lokale omroep worden die niet alleen online actief is maar die ook radio- en tv-programma’s maakt, volledig gericht op Pijnacker-Nootdorp. De mogelijkheid om hiervoor een aanvraag te doen is er, omdat de licentie van de bestaande lokale omroep in augustus van dit jaar afloopt.

Wat willen we precies, en
wat voor programma’s
hebben we in gedachten?

Op deze pagina’s zetten we stap voor stap uiteen wat we met die lokale omroep willen, wat voor programma’s we in gedachten hebben, hoe we de nieuwsvoorziening zien en op welke manier we willen samenwerken met organisaties en instellingen en met andere media in de eigen gemeente en daarbuiten. Ook is veel te lezen over de medewerkers en vrijwilligers die hiervoor nodig zijn, de studio die we willen inrichten, de manier waarop we de inwoners, verenigingen en het culturele leven ruimte willen bieden en over de rol die de lokale omroep zou kunnen spelen om de sociale cohesie in de dorpen te bevorderen.

Het overzicht van de artikelen vind je in het menu aan de rechterkant.

Vragen, opmerkingen, suggesties en alle andere reacties zijn welkom. Stuur een mailbericht naar info@pijnacker-nootdorp-actueel.nl. We zullen er zeker snel op reageren.