P-N: Goede score in AD Misdaadmeter

Er waren in 2017 minder woninginbraken in Pijnacker-Nootdorp dan in de jaren daarvoor.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp blijkt in de regio Haaglanden de meest veilige gemeente te zijn. Pijnacker-Nootdorp staat op de 231e plaats in de Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. De gemeente scoort daarmee fors beter dan buurgemeente Lansingerland. Die staat op plaats 169. Hoe lager op de lijst, hoe beter de gemeente scoort op het gebied van de misdaadcijfers.

De ranglijst van de krant is gebaseerd op de misdaadcijfers uit 2017. In vergelijking met een jaar eerder deed Pijnacker-Nootdorp het op bijna alle punten beter. Het aantal woninginbraken daalde met bijna 30%. Ook autokraken en diefstallen van auto’s namen flink af. Wel werd vaker ingebroken in schuren: dat gebeurde 34 keer, tegen 20 keer in 2016. 

Pijnacker-Nootdorp mag dan de veiligste gemeente in Haaglanden zijn; het kan nog veel beter. Het AD klasseert de gemeente nog niet bij de meest veilige steden en dorpen in Nederland. Helemaal onderaan, op plaats 384, staat Woudrichem. Dat is dus de gemeente met de laagste misdaadcijfers in Nederland. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *