Paardedag voor 23e keer in Nootdorp

De ponybrunch in winkelcentrum De Parade vormt weer de opening van de Paardedag op 7 augustus.

Voor de 23e keer wordt op dinsdag 7 augustus in Nootdorp de traditionele Paardedag gehouden, met als een van de hoogtepunten de kortebaandraverij op de Poort. Die weg wordt weer voor omgebouwd tot een drafbaan voor één dag. 23 keer lijkt al heel wat, maar de drafsport in Nootdorp is al vele malen ouder. Al in 1792 werd de sport in het dorp beoefend.

Henk Hoogweg, secretaris van de Stichting Kortebaan Nootdorp, is blij dat het nog steeds lukt om het evenement te organiseren, als traditionele start van de Nootdorpse Kermisweek, al vindt hij het jammer dat het nog niet is gelukt om wat meer afwisseling in het drafprogramma te brengen. “We hebben geprobeerd om tussen de heats van de kortebaan door wat alternatieve onderdelen te krijgen, zoals duosulkyritten en een demonstratie ringsteken. Dat is jammer genoeg nog niet van de grond gekomen. Het is lastig om in de zomerperiode daar mensen voor te vinden.”

Zeker het ringsteken had hij graag in het programma gehad. “Dat is spectaculair hoor. Je kunt het door een ruiter op een paard laten doen, maar ook vanaf de bok van een wagen. Ik ga zeker proberen om dat voor de komende jaren eens voor elkaar te krijgen.”

Ponybrunch

De Paardedag begint om 10.30 uur met de ponybrunch in het winkelcentrum de Parade, niet toevallig de plek waar voorheen de drafbaan van Nootdorp lag. Kinderen komen daar weer met hun mooi uitgedoste pony’s, die na een voorstelrondje zich mogen storten op een lekkere bak met wortels, sla en andere lekkernijen. Veel pony’s weten zich vaak tijdens de voorstelronde al niet in te houden en nemen dan alvast een flinke hap hier en daar. Henk Hoogweg: “Het ziet er gelukkig naar uit dat we goed weer hebben. Vorig jaar regende het nogal, en dan is het zo triest voor al die kinderen die zichzelf en hun pony’s mooi hebben uitgedost.”

De kortebaandraverij begint om 13 uur, met om 17.30 uur de finale om de Zllveren Zweep. Vanaf 13 uur zijn op het parkeerterrein van sportpark ‘s-Gravenhof weer allerlei speelattracties voor de jeugd. Daar kunnen kinderen ook een ritje maken op een pony.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *