Parade doet het best goed

De bezoekers van De Parade komen behalve uit Nootdorp vooral uit de Haagse wijk Ypenburg.

Bezoekers van winkelcentrum de Parade in Nootdorp zijn over het algemeen best tevreden. Uit een straatenquête en een koopstromenonderzoek blijkt dat het winkelend publiek het centrum met een ruime voldoende waardeert. Toch zijn er nog wel verbeteringen mogelijk, zoals betere voorzieningen om de fiets te parkeren. Ook zouden bezoekers graag wat meer zaken zien waar ze wat kunnen eten en drinken.

De winkeliers, de eigenaar van de panden en de gemeente hebben onderzoek naar de positieve en de negatieve punten van het winkelcentrum laten doen door het bureau Ecorys. Daaruit blijkt dat bezoekers vooral voor de dagelijkse boodschappen naar De Parade komen. De meesten komen per fiets. Winkelend publiek van iets verder weg, met name uit de Haagse wijk Ypenburg, komen vooral per auto naar De Parade.

Volgens het onderzoek is het goed als het winkelcentrum zich in de marketing vooral op Nootdorp en Ypenburg richt, want daar komen de meeste bezoekers vandaan. Het bureau geeft aan dat vooral de omzet vanuit Ypenburg zou kunnen toenemen.

Goedkope mode

De leegstand in het winkelcentrum valt mee. Toch kan er wel wat verbeterd worden in het winkelaanbod. Uit het onderzoek blijkt dat de consumenten behoefte hebben aan meer daghoreca en goedkope mode en luxe artikelen. Ook elektra en een flinke drogist/parfumerie worden wel gemist.

Met de traditionele koopavond op vrijdag gaat het niet zo goed, blijkt uit het onderzoek, onder meer omdat niet alle zaken dan open zijn. Volgens de onderzoekers is het een overweging om minder vaak een koopavond te houden, bijvoorbeeld een of twee keer per maand, maar dan moeten alle zaken wel open zijn. Ook zou er ruimte zijn voor enkele koopavonden met een bijzonder tintje, zoals ‘mid-night shopping’, of koopavonden met een culinaire proeverij of modeshow.

Laadpalen

Het bureau beveelt aan dat er meer voorzieningen moeten komen voor het parkeren van fietsen en bromfietsen. Laadpalen voor e-bikes horen daar zeker bij. De parkeergarage kan veiliger gemaakt worden, bijvoorbeeld met spiegels. In de garage blijken op het eerste parkeerdek veel auto’s langdurig te worden geparkeerd, met name door winkeliers en hun personeelsleden. Volgens het bureau zou het goed zijn om deze medewerkers op de hogere parkeerdekken te laten parkeren.

In het tweede kwartaal van volgend jaar willen de winkeliers, de eigenaar van de panden en de gemeente een actieplan klaar hebben voor verdere verbeteringen van De Parade. De aanbevelingen uit het onderzoeksrapport zullen daarin een belangrijke rol spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *