Parkinson-fietsers in Praag

Adorien, Ruud en Irma samen met de ambassadeur en zijn assistente voor de Nederlandse ambassade in Praag.

Ondanks wat tegenslag door de tijdelijke uitschakeling van Delfgauwse Irma Scheurink verloopt de fietstocht door Europa van de groep Parkinson2Beat voorspoedig. Irma, Ruud Overes en Adorien ten Doeschate uit Pijnacker-Nootdorp maken een fietstocht van 3200 kilometer door Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk om aandacht te vragen voor de ziekte Parkinson. Irma voert met de tocht ook actie voor wat ze ‘de pillenchaos’ noemt.

Het drietal is, samen met hun begeleiders, inmiddels aangekomen in Praag. Dinsdag hadden ze een gesprek met de Nederlandse ambassadeur Kees Klompenhouwer. Ze hadden gehoopt ook te kunnen spreken met vertegenwoordigers van een Tsjechische Parkinsonvereniging, maar die blijkt er in dat land niet te zijn.

Licht gewond

Irma heeft tot nu toe maar een deel van de tocht mee kunnen fietsen. Na een vol met haar ligfiets vorige week, waarbij ze licht gewond raakte, keerde ze even met haar man Paulus terug naar Nederland voor een behandeling door de huisarts, maar inmiddels zijn ze de rest van het gezelschap weer achterna gereisd.

Maandag fietste de ondernemende Delfgauwse al een stuk met de anderen mee, maar na 40 kilometer stapte ze voor de zekerheid weer in de auto bij haar man. Later hoopt ze zo ver hersteld te zijn dat ze de tocht weer volledig mee kan fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *