Pepermuntactie groot succes

Ook in winkelcentrum de Parade werden veel doosjes verkocht.

Waarschijnlijk heeft u ze vandaag wel gezien, want de pepermuntverkopers van scouting Nootdorp waren overal. Bij de ingangen van de Parade kregen alle voorbijgangers een doosje aangeboden, bij de Albert Heijn stond een team enthousiaste verkopers en ook bij het scouting labelterrein Bieslandse Bos was een kraampje opgesteld. Tegelijk gingen zo’n honderd scouts van alle leeftijden de deuren langs. Samen is het gelukt om tijdens de dag bijna duizend doosjes te verkopen.

Nieuwe voorgevel

De Nootdorpse scouts hebben de pepermuntactie afgekeken van een scoutinggroep uit Apeldoorn, die daarmee al jarenlang succes boekt. De Apeldoornse groep haalde daarmee zoveel op, dat ze alle andere acties konden schrappen. Scouting Nootdorp hoopt dat uiteindelijk ook te kunnen doen, maar zo ver is het nog lang niet.

Dit jaar had de groep namelijk een aantal grote tegenslagen. Zo moet de voorgevel van het clubhuis vervangen worden en het lekkende dak van de opslagcontainer. Verder is onlangs de aanhanger van de groep gestolen. Dat zijn bij elkaar een paar fikse kostenposten, waardoor de pepermuntactie hard nodig was.

Pepermuntinsigne

Elke scout die vijftig doosjes verkoopt, krijgt hiervoor een bijzondere insigne. Dat is natuurlijk al reden genoeg om hard je best te doen. Een aantal scouts heeft hem dubbel en dwars verdiend. Al met al was de actie zeer geslaagd, met bijna duizend doosjes verkocht tijdens de dag en tweeënhalfduizend doosjes tijdens de voorverkoop. De scouts hopen dat record volgend jaar zelfs te verbreken.

De scouting is de Albert Heijn en het scouting labelterrein Bieslandse Bos dankbaar, dat ze hier kraampjes mochten plaatsen. Verder bedanken zij de Bizzi de groep voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Zij hebben de scoutingstickertjes op meer dan drieduizend doosjes geplakt.

Wilt u een doosje pepermunt, mevrouw?

Kraampje in de Albert Heijn

Kraampje bij het scouting labelterrein

Bij vijftig doosjes verkocht krijg je je pepermuntinsigne. Deze topverkoper heeft hem alvast verdiend.

Even opwarmen bij het vuur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *