Pijnacker-Nootdorp blijft flink bouwen

De komende jaren blijft Pijnacker-Nootdorp veel woningen bouwen.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp blijft in de komende jaren flink groeien. In de periode tot en met 2025 zullen er nog minstens 1865 woningen worden gebouwd op grond die nu eigendom van de gemeente is.  Daar bovenop komen nog kleinere projecten op particulier initiatief, zoals in de dorpskern van Nootdorp, Katwijkerbuurt en in Oude Leede. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage die aan de gemeenteraad is gestuurd.

De meeste woningen in de komende jaren worden gebouwd in Ackerswoude. Daar worden tot aan 2026 nog zeker 700 woningen gebouwd, vooral in Ackerswoude-Noord. Grote projecten zijn ook de nieuwe wijk Centrumlijn met bijna 400 woningen (oplevering tussen 2021 en 2025) en Tuinderhof met 431 nieuwe huizen (bouw tussen 2019 en 2023). In Boszoom worden dit en volgend jaar nog zo’n 300 woningen gerealiseerd.

Grote belangstelling 

De belangstelling voor een koopwoning in Pijnacker-Nootdorp blijft onveranderd groot. Ook de verkopen in het duurdere segment gaan weer voorspoedig. Wel blijkt vooral in Ackerswoude dat de bouwtijden onder druk staan, omdat door de aantrekkende bouwmarkt de toeleveranciers van materialen en personeel de vraag nauwelijks meer aan kunnen. 

De doorzettende groei van het aantal nieuwbouwwoningen in Pijnacker-Nootdorp is gunstig voor de grondexploitaties van de gemeente. De uitgifte van grond in Ackerswoude ligt ruim voor op het schema, en ook op andere gebieden zijn er positieve ontwikkelingen. Alleen al over 2017 houdt de gemeente hierdoor zeven ton méér over aan de verkoop van grond dan was verwacht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *