Bereikbare en zichtbare studio

Een lokale omroep moet zichtbaar en aanwezig zijn in de lokale samenleving. Dat betekent dus ook dat de omroep een goed bereikbare radio- en tv-studio moet hebben op een centrale locatie in een van de kernen. Pijnacker-Nootdorp Actueel heeft de ambitie om zo’n studio al redelijk snel na de start van de omroep te kunnen openen. Onze voorkeur daarbij gaat uit naar vestiging in een bestaande publieke ruimte.

Een zeer geschikte plek zou Buurt & Zo kunnen zijn, waar ook de Pijnackerse vestiging zit van Bibliotheek Oostland. In eerste contacten hierover is al gebleken dat de bibliotheek graag zou zien dat we de studio daar onderbrengen.

De studio die we voor ogen hebben hoeft niet groot te zijn, maar moet wel geschikt zijn voor zowel radio-programma’s als voor tv. Er moet voldoende ruimte zijn voor interviews en gesprekken in compacte setting. Voor grotere producties kan gebruik worden gemaakt van andere ruimten in de accommodatie waarin de studio is ondergebracht.

Uitzenden vanaf locatie

Naast deze vaste studio willen we veel gebruik maken van mogelijkheden voor mobiel werken op locatie in alle kernen van Pijnacker-Nootdorp. Met draagbare apparatuur kan worden gewerkt vanuit de welzijnscentra, de wijkaccommodaties, buurthuis Het Oude Laarsje enzovoort. Bij evenementen kan ook vanaf locaties zoals het Raadhuisplein in Pijnacker, de Markt in Nootdorp of het Gouden Rijderplein in Delfgauw worden uitgezonden.