Plannen voor laatste stukje Dorpsstraat

Er zijn plannen voor de herontwikkeling van de laatste delen van de Dorpsstraat in Nootdorp. Het gaat om het rijtje winkelpanden schuin tegenover Veenhage, met de huisnummers 64 tot en met 80a. Daar zijn nu een drogisterij, een zonnestudio en een stomerij gevestigd.

Half vorig jaar hebben twee partijen aan de gemeente medewerking gevraagd voor hun bouwplannen op die plek. De laatste delen van de oude bebouwing zouden dan worden gesloopt en vervangen door woongebouwen. Volgens de visie die een aantal jaar geleden werd opgesteld voor de Dorpsstraat wordt de detailhandel zoveel mogelijk verplaatst naar winkelcentrum de Parade. De herontwikkeling van dit stukje van de Dorpsstraat past dus goed in die visie.

Glooiende roolijn

Om de plannen mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Die aanpassing heeft vooral betrekking op de rooilijn van de voorgevels van dit deel van de straat. De rechte rooilijn zou met de nieuwbouw worden omgevormd tot een glooiende lijn, zodat dit beter aansluit op het daarna volgende deel van de Dorpsstraat.

De voorgestelde aanpassing van het bestemmingsplan komt volgende maand in de gemeenteraad aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *