Politiebureau blijft in Pijnacker

Het politiebureau in Pijnacker blijft, en de basiseenheid ook.

De politie heeft het plan losgelaten om een gezamenlijk bureau te bouwen voor Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Dat betekent dat het politiebureau in Pijnacker niet zal worden gesloten. Dat heeft burgemeester Francisca Ravestein dinsdag aan de gemeenteraad laten weten. Wel is het bureau te groot, maar er is in de komende jaren tijd genoeg om te onderzoeken hoe de overtollige ruimte kan worden benut.

Eind juli bleek uit het huisvestingsplan van de Nationale politie dat er plannen waren om het bureau in Pijnacker te sluiten en de basiseenheid in Zoetermeer onder te brengen. Dat leverde veel protesten op, niet alleen bij de plaatselijke politiek, maar ook vanuit de inwoners van de gemeente. In de afgelopen maanden hebben veel gesprekken plaatsgevonden om de leiding van de eenheid Den Haag en de districtsleiding op andere gedachten te brengen. Dat is gelukt, meldt de burgemeester. Inmiddels is besloten om de nieuwbouw in Zoetermeer los te koppelen van de situatie in Pijnacker-Nootdorp.

In de gesprekken heeft een rol gespeeld dat Pijnacker-Nootdorp een groeigemeente is, en ook de aanrijtijden vanuit Zoetermeer werden als argument gebruikt, aldus Ravestein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *