P+R Nootdorp en Heron aantrekkelijker

Het P+R-terrein bij station Nootdorp van de Randstadrail vormt de entree naar Heron.

Het P+R-terrein bij halte Nootdorp van de Randstadrail wordt opgewaardeerd. Het gebied, dat de entree vormt van het bedrijventerrein Heron, krijgt een meer hoogwaardige uitstraling, die beter past bij het toekomstige karakter van Heron. Op het bedrijventerrein werken straks meer dan duizend werknemers in bedrijven, kantoren en twee hoogwaardige laboratoria.

Het gehele stationsgebied wordt aangepakt. De bedoeling is dat het een groen en aantrekkelijk verblijfsgebied wordt. Daarin is parkeren belangrijk, maar ook de capaciteit voor het overdekt stallen van fietsen wordt groter. De gemeente wil veel P+R-gebruikers verleiden om meer lopend of per fiets naar de halte van de Randstadrail te komen.

Koffie in de ochtend

Uit een enquête onder reizigers blijkt dat er behoefte is aan schuilruimte op de perrons, toiletten en voorzieningen zoals een koffiekar in de ochtend. Daarnaast mist men een openbaar vervoerverbinding naar het centrum. Dat laatste wordt al opgelost: eind dit jaar gaat buslijn 60 doorrijden naar het metrostation.

Dicht bij het station komt het Huis van Heron, een regionaal kenniscentrum op het gebied van verduurzaming en een proeftuin voor innovaties. Er zijn ideeën om van dit Huis ook een zogenaamde obiliteitshub te maken met ruimte voor deelmobiliteit, een afhaalpunt voor pakjes en dergelijke voorzieningen.

De plannen vloeien voort uit een onderzoek dat samen met de MRDH is uitgevoerd naar ketenmobiliteit. Ook de gemeenten Barendrecht en Lansingerland deden daar aan mee.

Eerste ideeën

In de komende maanden gaat de gemeente de plannen voor de aanpak van het stationsgebied verder uitwerken, samen met de ondernemersverenigingen van Heron en Oostambacht, de MRDH en de RET. Ook de reizigers worden er verder bij betrokken. In het najaar moeten de eerste ideeën over de nieuwe inrichting zichtbaar worden, en in het eerste kwartaal van volgend jaar ligt er een concreet plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *