Prachtig overzicht van tien jaar HIP

Al tien jaar lang is het Historisch Informatie Punt een bijzondere plek in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Enkele enthousiaste vrijwilligers beheren daar het archief van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Ook stellen ze minstens drie keer per jaar een tentoonstelling samen, waarin veel historisch beeldmateriaal aan de hand van thema’s wordt getoond.

Het HIP had er veel zin in om het jubileum te vieren, maar corona gooide ook hier roet in het eten. Een jubileumfeest kwam er dus niet. Wel hebben de leden van het Informatiepunt een jubileumboekje samengesteld, dat een overzicht geeft van de ruim dertig thema’s waaraan sinds 2011 een tentoonstelling is gewijd.

Indrukwekkend

Gelukkig is er veel materiaal bewaard gebleven uit de rijke historie van Pijnacker, en net zo gelukkig zijn er nog altijd oudere inwoners die mooie verhalen kunnen vertellen over ‘toen’. Het jubileumboekje geeft niet alleen een indrukwekkend beeld van wat het Historisch Informatie Punt in de loop der jaren zoal heeft gedaan; ook biedt het boekje een overzicht van belangrijke onderwerpen die in het dorp door de eeuwen heen hebben gespeeld. De molens van Pijnacker, scholen, de Hofpleinlijn, kunst en cultuur, de handel en de middenstand, de tuinbouw en het boerenleven: ze komen allemaal nog eens in het boekje voorbij.

Wie meer over die onderwerpen wil weten kan, als de lockdown weer voorbij is, elke zaterdag van 11 tot 13 uur terecht bij de vrijwilligers die het Informatiepunt in de bibliotheek bemannen.

Gratis downloaden

De leden van het Historisch Genootschap hebben het boekje al thuisgekregen. Zodra de bibliotheek weer open is kan het op zaterdagochtend bij het HIP worden afgehaald. Wie daar niet op wil wachten kan ook al een digitale versie van het boekje gratis downloaden. Dat kan op dit adres.

Burgemeester Francisca Ravestein kreeg het eerste exemplaar van het jubileumboekje..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *