Prachtig programma voor CulturA & Zo

Het mag dan een klein theater zijn; de programmering van theater CulturA & Zo in Nootdorp mag gerust volwassen worden genoemd. Het programmaboekje, dat volgende week maandag officieel wordt gepresenteerd, geeft een overzicht van veertig voorstellingen voor volwassenen en twaalf voor kinderen in het nieuwe seizoen, dat loopt van september tot volgend jaar mei. Daar zitten pareltjes tussen, zoals een intiem liedjesprogramma door Karin Bloemen, een muzikaal programma met bandoneonist Carel Kraayenhof, een oudejaarsconference door Jacob Spoelstra en een nieuw theaterprogramma rond Annie M.G. Schmidt met Trudy Labij, Tony Neefs en Ruud Bos.

Hoewel er veel vernieuwing te vinden is in het programma, is een goede kwaliteit uit het aanbod van het ‘oude’ Cultura van enkele jaren geleden teruggekomen. Het programma biedt veel cabaret van jonge en al wat gevorderde kleinkunstenaars en een aantal mooie kindervoorstellingen. Maar in het geheel is CulturA & Zo met deze programmering het zieltogende theater van vlak voor de overname door Bibliotheek Oostland ver overstegen.

Cabaret en toneel

OLDENHERMANNS

Liefhebbers van cabaret kunnen hun hart ophalen. Arjan Kleton, Pieter Jouke, de finalisten van vorig jaar van het Amsterdams Cabaret Festival, Nesim el Ahmadi, Jasper van Kijk, Farbod, Fabian Franciscus, Lize van Olden en Anna Hermanns die samen OLDEN-HERMANNS vormen, zes comedians van de Knock Out Comedy Crew, Riza Tisserand: ze komen allemaal naar Nootdorp.

Maar ook de toneelliefhebbers komen aan hun trekken. Voor de daverende lach moeten zij natuurlijk weer naar de voorstellingen van de Nootdorpse vereniging ’t Voetlicht, maar er is ook serieuzer toneel geprogrammeerd. Theatergroep Troost speelt ‘La Giraffa’, over twee vriendenstellen in een Toscaanse zomervilla. Bruun Kuijt en Jan Elbertse spelen ‘Wat nou oud?’, een tragikomedie over twee gepensioneerde acteurs die nog één keer worden gevraagd om op te treden in een talkshow op tv. Ook bijzonder is de solovoorstelling ‘Vlucht’ van Eva van de Gucht, over een vrouw die vastloopt in haar bestaan en vertrekt naar een onbekende toekomst.

Meiden van Los en Sekszusjes

Stine Jensen en Frank Meester.

Dan zijn er ook nog allerlei voorstellingen die niet zo gemakkelijk in een hokje te vangen zijn, zoals Stine Jensen en Frank Meester met hun Opvoedcircus, live muziek van Rooks, een sportcollege door Erben Wennemars, een vrijheidscollege door Sinan Can, Maarten van Rossem die allerlei actuele vraagstukken bespreekt, de Meiden van Los, de Sekszusjes, een ode aan Aznavour door Michael Abspoel en een Duurzaamheidscollege van Florian Dirkse.

Het is niet teveel gezegd: een programma dat klinkt als een klok, en dat voor een theater dat zo lang de coronabeperkingen duren niet meer dan veertig bezoekers per voorstelling kan ontvangen. Maar dan wel in een intieme sfeer, op kleurrijke tweepersoons bankjes en met een lekker drankje onder handbereik.

Extra uitvoeringen

En dan zijn nog niet eens alle voorstellingen bekend. Er komen nog extra uitvoeringen bij, ook als zondagmiddagmatinee. Tussendoor is er ook nog de filmprogrammering: vrijwel elke week een film voor kinderen en voor volwassenen.

Het programmaboekje voor het komende seizoen wordt in Nootdorp huis aan huis bezorgd. Het is ook bij het theater af te halen en ligt tevens klaar bij de vestigingen van de bibliotheek in Pijnacker, op het gemeentehuis en op andere plekken.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *