Prachtig straattheater in Pijnacker

Springtime: een van de bijzondere voorstellingen op het Raadhuisplein.

Pijnacker maakt zich op voor een bijzonder straattheaterfestival. Komende zaterdag, 7 juli, zijn er de hele dag voorstellingen op het Raadhuisplein. Ook lopen er acht mobiele theater- en strapatsenmakers door het hele centrum.

Het evenement begint om 11 uur ’s morgens met de muziek-, theater- en cabaretgroep Piepschuim, opgericht door Cor Burger en Jacco Westeneng. Zij spelen de voorstelling Schaft!, waarin drie bouwvakkers aan het werk zijn op een steiger. Maar wat ze daar precies doen is onduidelijk. De voorstelling wordt vier keer gespeeld.

De tweede voorstelling wordt gegeven door Hendrik-Jan de Stuntman en Merel Kamp, die een act aan grote springveren doen: een tragikomisch liefdesverhaal in een visueel spektakel. Toepasselijke titel: Springtime. Ze spelen hem drie keer.

Jorga Lok en Edwin Schulte noemen zich samen Fabuloka. In hun voorstelling Staal gaat het om een poëtische voorstelling voer twee mensen die elk een eigen droom hebben. Ook deze voorstelling wordt drie keer gespeeld.

Dan is er vier keer de voorstelling Tok Tuk Tuk, door Relacts!, waarin een roodtruck, een trotse haan en een eigenwijze kip de hoofdrol spelen. Het gaat om een interactieve theateract van Timo van den Heuvel.

Omdat alle theatermakers hun voorstellingen dus meerdere keren spelen, zijn er op het Raadhuisplein over de hele dag dus veertien voorstellingen te zien.

Wandelende acts

Door het hele centrum is zijn zaterdag nog meer straattheater te vinden. De organisatoren hebben acht acts geboekt: een reusachtige grote haan, paraderende dames op stelten, een muzikant met een gepimpte Mercedes, twee hennen op een vier meter hoge vliegfiets, een groep van robots, Pinokkio en zijn vader Gepetto. een poppenspeler met een heel aparte aap en een heus vlooiencircus.

Trailer Springtime:

Trailer Schaft!:

Trailer Staal:

Toktuktuk:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *