Principe-akkoord over Vestia-woningen

Ook de sociale huurwoningen in het wooncomplex Zeven Linden in Delfgauw worden overgenomen door Staedion.

Woningcorporatie Staedion neemt 1100 sociale huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp over van het noodlijdende Vestia. Het gaat onder andere om het wooncomplexen Zeven Linden in Delfgauw en Mercato in Nootdorp. Rond deze overname is dinsdag een principe-akkoord getekend.

Door de overname blijven de woningen behouden voor de sociale huursector. Eerder dreigden de huizen aan andere partijen te worden verkocht. Dat had ertoe kunnen leiden dat ze aan de sociale sector zouden worden onttrokken, terwijl daaraan in Pijnacker-~Nootdorp toch al een tekort bestaat.

Zes gemeenten

De transactie maakt onderdeel uit van de verkoop door Vestia van een groot aantal huurwoningen in zes gemeenten. Naast Pijnacker-Nootdorp zijn dat Brielle, Barendrecht, Westland, Zuidplas en Bergeijk. De overeenkomsten zijn tot stand gekomen dankzij een door minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aangestelde Bestuurlijk Regisseur. Die is er in geslaagd om in de zes gemeenten een coalitie van corporaties te vormen die bereid zijn om het woningbezit van Vestia over te nemen en te behouden voor de sociale sector.

De rijksoverheid is bereid om bij te dragen aan de aankoop van de woningen. Dat kan gebeuren door middel van kwijtschelding van de overdrachtsbelasting, de saneringsheffing en andere heffingen die met de transacties gemoeid zijn.

De verwachting is dat de huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp in november aan Staedion worden overgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *