Probleem straatverlichting verholpen

Al wekenlang brandt in een deel van Nootdorp de openbare straatverlichting continu. Maar het eind daarvan is in zicht; over enkele weken zullen in alle kasten voor de openbare verlichting nieuwe klokken zijn geplaatst, die ervoor zorgen dat er weer geschakeld kan worden. Deze klokken zijn al operationeel voor de Hofweg, ‘s-Gravenhout, Nootdorp Centrum, Vrouwtjesland, Braslaan, Operatie Mannahof en Crayenburch.

De problemen met het in- en uitschakelen van de straatlantaarns hebben te maken met een verouderd systeem in het netwerk van Stedin. Dat werkt met een signaal dat over het kabelnet wordt gestuurd, maar dit heeft steeds meer last van ruis op de lijn, veroorzaakt door teruglevering van stroom door bedrijven en particuliere zonnepanelen. Daardoor kon in een groot deel van Nootdorp de verlichting niet meer op tijd worden aan- en uitgezet. Voor de veiligheid is daarom besloten om de straatlantaarns permanent te laten branden.

Leveringsproblemen

De nieuwe schakelklokken vervangen het verouderde systeem. Het was niet eerder mogelijk om ze overal te plaatsen, omdat de fabrikant leveringsproblemen had. De verwachting is dat eind november alle klokken geleverd worden. Het schakelsysteem van Stedin levert in Pijnacker en Delfgauw tot nu toe nog geen problemen op, maar om die te voorkomen worden ook in die kernen meteen maar de nieuwe schakelklokken geplaatst.

UPDATE: De gemeente meldt donderdag dat eerder dan verwacht alle schakelklokken al zijn geplaatst. De straatverlichting zou nu weer normaal werken in Nootdorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.