Progressief PN mag nu echt meedoen

Met twintig man sterk kwam Progressief PN naar het gemeentekantoor voor de ondertekening van de ondersteuningsverklaringen.

De nieuwe progressieve partij in Pijnacker-Nootdorp, Progressief PN, is nu echt klaar om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De partij, die is gevormd door de plaatselijke afdelingen van PvdA en GroenLinks, heeft maandag op het gemeentekantoor de ondersteuningsverklaringen ingeleverd die volgens de kieswet noodzakelijk zijn om met een nieuwe lijst mee te kunnen doen.

De twintig personen die de ondersteuningsverklaring onderschrijven, meldden zich gezamenlijk bij de ambtenaar op het gemeentekantoor die belast is met de voorbereidingen voor de verkiezingen. Volgens de kieswet moeten de handtekeningen formeel en in persoon op het gemeentehuis worden geplaatst.

Binnen enkele dagen moet ook Trots Pijnacker-Nootdorp de ondersteuningsverklaringen komen tekenen om mee te kunnen doen aan de raadsverkiezingen. Ook deze partij is na de afscheiding van de landelijke partij immers een nieuwe deelnemer aan de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *