Promotie voor RKDEO-vrouwen

Spelers, staf en fans na afloop van de wedstrijd

VOETBAL | Op neutraal terrein in Halsteren speelde het eerste damesteam van RKDEO zondag de promotiewedstrijd tegen Hontenisse VR1. Op sportpark De Beek wonnen de dames van trainsters Chantal Zwart en Wendy Rietveld met 1-2. Ze promoveren hierdoor naar de 1e klasse zondag. Trainster Chantal Zwart reageerde na afloop opgetogen. “Nadat Bram Beezemer wegging kwam gelukkig Wendy Rietveld gelijk ingevlogen om ons te helpen. Wij hebben samen de trainingen en de laatste paar wedstrijden gedaan, en het is gelukt!”

Van beide kanten was het een sterk begin in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Beide teams kregen ook een kans, maar de keepsters konden redding bieden. Na de beginfase was het RKDEO dat domineerde, maar Hontenisse kreeg de grootste kans om op voorsprong te komen. Het team kreeg een penalty, nadat Larissa Zoutman haar tegenstander onderuit haalde in het strafschopgebied, maar keepster Babette Visser kon de penalty tegen houden. Via onder andere Ginger van der Voort herpakte RKDEO zich weer en kreeg het ook genoeg kansen om de score te openen.

Ginger van der Voort achter de bal aan, aanvoerster Lizzy van Diepen kijkt toe

Counter

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders: RKDEO was in de aanval en Hontenisse probeerde via de counter gevaarlijk te zijn. De eerste kans was ook voor RKDEO, via Larissa Zoutman en Nicole de Bruijn. Toch was het Hontenisse dat de score opende, nadat de verdediging van RKDEO de bal niet weg kreeg. Lizzy van Diepen na afloop: ”We waren toen toch even de focus kwijt, denk ik. We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat Hontenisse een hele goede ploeg is met veel gevaarlijke speelsters. En als het dan net niet goed staat bij ons, krijg je die tegengoal om je oren.”

RKDEO probeerde snel op gelijke hoogte te komen. En dat leek ook te lukken, maar Eline Letsch schoot de bal op de lat. Toch kwam de verdiende gelijkmaker redelijk snel na het openingsdoelpunt. Na een corner maakte spits Nicole de Bruijn de verdiende gelijkmaker. Een paar minuten later viel de winnende goal, doordat Rosanne Homs de bal binnen kopte uit een vrije trap van Estrella Caffa. De fans van RKDEO gingen er nog meer achter staan dan dat ze al deden en schreeuwden hun favoriete team over de eindstreep.

Michelle Oosterlaken probeert op te bouwen, met naast haar Larissa Zoutman, en achter haar keepster Babette Visser

Goed opgepakt

Chantal Zwart na afloop: ”Wij hadden het allemaal goed staan en hebben hun beste speelster weten te isoleren door de passlijnen eruit te halen. De meiden hebben dat helemaal goed opgepakt. We hebben genoeg kansen gekregen, maar niet allemaal benut.” Volgend jaar zit Chantal Zwart niet meer bij het eerste, zij gaat de Onder 13 trainen en Wendy Rietveld begint in augustus officieel bij het eerste, samen met een nieuwe, nog te benoemen assistent trainer.

Zwart kon nog wel vertellen wie er weg gaan, en wie er komen. Nicole de Bruijn gaat weg, zij verhuist naar Groningen. En Carmen Simonis komt erbij, een grote versterking voor het team.

Knallen

Aanvoerster Lizzy van Diepen was hartstikke blij met het resultaat. ”Echt lekker deze promotie, gewoon fantastisch! We hebben gestreden en dan is het heerlijk als je de wedstrijd nog wint ook. De laatste wedstrijden zit de sfeer er zo goed in en we zijn zo aan het knallen! Dat komt vandaag tot uiting en dan win je de wedstrijd. We hebben in de competitie een paar weken wat minder gepresteerd doordat de sfeer even niet goed was, en iedereen ging er nu voor. Juist dan win je wedstrijden en kan je waarschijnlijk wel de 1e klasse aan.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *