PvdD begaan met werkdruk van huisartsen

De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp is bezorgd over de grote werkdruk die de huisartsen ook in onze dorpen ervaren. De huisartsen worden steeds vaker ook betrokken bij allerlei maatschappelijke problemen, zoals schulden. De partij wil van het gemeentebestuur weten welke mogelijkheden het college ziet om de huisartsen te ondersteunen om de werkdruk te verlagen.

In schriftelijke vragen aan het college van B & W wijst fractievoorzitter Carla van Viegen op de wettelijke taak die de gemeente heeft op het gebied van de lokale gezondheidszorg. De fractie wil met name van het college weten welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de druk op de huisartsen rond de gezondheid voor ouderen te verminderen.

Van Viegen vraagt of de taken van de praktijkondersteuners kunnen worden uitgebreid naar andere doelgroepen, zoals ouderen. Ook wil de PvdD weten welke samenwerkingsafspraken er met de huisartsen zijn en of er voor hen een vast aanspreekpunt is.

Capaciteitsproblemen

Wethouder Marieke van Bijnen (Gezondheidsbeleid) liet twee maanden geleden al weten met de huisartsen in gesprek te gaan over de capaciteitsproblemen. Vooral in Pijnacker zijn de praktijken zo vol, dat het voor nieuwe inwoners heel lastig is om een huisarts te vinden.

“We willen eerst met de huisartsen zelf in gesprek. Dat ga ik doen samen met Frank van Kuppeveld, die over de nieuwe wijken gaat. We willen weten welke mogelijkheden zij zelf zien en welke rol we daar als gemeente in kunnen spelen. In Nootdorp speelt het probleem minder; daar nemen huisartsen nog wel nieuwe patiënten aan, maar ook in Delfgauw is het krap”, zei de wethouder op Pijnacker-Nootdorp Actueel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.