‘Stop privatisering van Eneco’

Het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam, waar chaos is ontstaan rond de plannen voor privatisering van het bedrijf.

De fracties van de Partij voor de Dieren en Progressief willen weten of Pijnacker-Nootdorp ook bij de 31 aandeelhoudende gemeenten hoort die van plan is om de Raad van Commissarissen van Eneco te ontslaan. Dat zou te maken hebben met een machtsstrijd, die binnen het energiebedrijf is ontstaan rond de privatisering van de onderneming.

De fracties vinden dat die privatisering moet worden stopgezet, stellen ze in schriftelijke vragen aan het college van B & W.

Volgens een reconstructie van NRC Handelsblad is er een chaos ontstaan binnen Eneco. Er zou sprake zijn van een machtsstrijd tussen tussen gemeentelijke aandeelhouders, commissarissen, bestuurders en personeel.

Ook Pijnacker-Nootdorp, dat een relatief klein aandeel heeft in Eneco, heeft eind vorig jaar besloten om dat te verkopen. De Partij voor de Dieren en Progressief Pijnacker-Nootdorp stemden daar tegen, omdat Eneco zich de laatste jaren heeft ontpopt tot één van de groenste en duurzaamste energiebedrijven van Nederland. Verkoop aan een marktpartij levert aandeelhouders op korte termijn veel geld op, maar zal ten koste gaan van de duurzaamheid, vrezen ze.

Daarom willen de Partij voor de Dieren en Progressief Pijnacker-Nootdorp Eneco in publieke handen houden.

Een reactie op “‘Stop privatisering van Eneco’”
  1. Gauw van de hand doen die aandelen van eneco. Over een tijdje zijn ze niets meer waard en hebben we er ook geen zorgen meer over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *