PvdD nijdig over uilen bij Intratuin

Met een uil op de foto. De Partij voor de Dieren had dat liever niet gezien.

Grote drukte zaterdag bij het Harry Potter Event bij Intratuin in Pijnacker. Veel kinderen waren met hun ouders naar het tuincentrum gekomen om op de foto te gaan met Snape, Dumbledore of Hagrid of om te poseren met een van de sneeuwuilen of andere roofvogels.

De Partij voor de Dieren vond het maar niks. Fractievoorzitter Carla van Viegen had in de afgelopen dagen geprobeerd om de bedrijfsleiding van Intratuin te bewegen af te zien van de inzet van de uilen tijdens het evenement.

Dat was niet gelukt. Intratuin liet het evenement gewoon doorgaan, maar zegde wel toe om in de toekomst geen gebruik meer te maken van roofvogels voor vermaak.

Stress

De Partij voor de Dieren vond het onacceptabel dat dieren worden misbruikt voor menselijk vermaak. “De dieren worden blootgesteld aan stress en kunnen hun natuurlijke gedrag niet uitoefenen”, vond Van Viegen. “De dieren die worden gebruikt, kunnen hun soorteigen gedrag niet vertonen. De roofvogels krijgen bijvoorbeeld geen kans om te vliegen en zitten voor het grootste deel van de tijd in te kleine hokken, met een kort touw vastgebonden aan een blok en/of  krijgen kapjes om hun hoofd waardoor ze niets meer kunnen zien.”

“Uilen zijn van nature nachtdieren en mensenschuw, maar worden urenlang aan daglicht onderworpen. Bovendien veroorzaakt het vervoer stress bij de dieren. Eenmaal aangekomen op locatie veroorzaken de mensenmassa, vreemde omgeving, muziek voor nog meer stress bij de dieren”, zo had de Partij voor de Dieren betoogd.

De echte Hedwig was het niet, maar toch was er veel belangstelling voor de sneeuwuil bij Intratuin.

Op de foto met Snape- en Dumbledore-lookalikes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *