PvdD stelt vragen over aardwarmte

Ammerlaan The Green Innovator gebruikt aardwarmte voor zijn kassen en voor de verwarming van flats in Pijnacker-Noord.

Carla van Viegen van de Partij van de Dieren heeft het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp vragen gesteld naar aanleiding van waarschuwingen van het Staatstoezicht op de Mijnen over het gebruik van aardwarmte. Dit instituut gaf deze week aan dat de risico’s van de winning van aardwarmte worden onderschat.

In Pijnacker-Nootdorp wordt aardwarmte al op vrij grote schaal toegepast, en deze vorm van energie wordt ook gezien als een goede bijdrage aan het in 2050 energieneutraal maken van de gemeente. 

Het glastuintouwbedrijf van Ammerlaan in Pijnacker, (‘The Green Innovator’), gebruikt al enkele jaren aardwarmte voor de verwarming van zijn kassen. Ook worden met deze aardwarmte 470 flatwoningen in Pijnacker-Noord van harte voorzien.

De fractie van de Partij van de Dieren wil onder meer van het college weten hoe dit de gevaren van de winning van aardwarmte en de risico’s op aardbevingen in Pijnacker-Nootdorp inschat. Ook wil Van Viegen weten of er gevaren zijn met betrekking tot de veiligheid van het drinkwater, en of het college bereid is om er bij het Rijk op aan te drinken dat er strengere eisen en strikter toezicht komt bij het winnen van aardwarmte.

De kassen van Ammerlaan worden verwarmd met aardwarmte.

Flats van Rondom Wonen in Pijnacker-Noord maken ook gebruik van warmte die dor Ammerlaan vanuit de aarde wordt opgepompt.

 

2 reacties op “PvdD stelt vragen over aardwarmte”
  1. en of het college bereid is om er bij het Rijk op aan te drinken dat er strengere eisen en strikter toezicht komt bij het winnen van aardwarmte.

    Onder het genot van een drankje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *