‘Raad geïnformeerd via persbericht’

Burgemeester Ravestein en directeur-generaal van de OPCW Fernando Aras tekenen in december de grondovereenkomst.

De gemeenteraad is wél op de hoogte gesteld van de grondreservering voor het laboratorium van het OPCW op Heron in Nootdorp. “Wij hebben de gemeenteraad vooraf geïnformeerd door het toezenden van het persbericht”, laat het college van B & W weten na schriftelijke vragen van de fractie van Gemeentebelangen.

De fractie had graag gezien dat de gemeenteraad het nieuws niet uit de media had moeten vernemen, zo bleek uit de schriftelijke vragen die fractievoorzitter Ina Mantjes in december had ingediend.

“Als het college de raad serieus neemt, dan hadden we dat graag vooraf willen weten, desnoods vertrouwelijk”, zegt Mantjes in een reactie op het antwoord van B & W. “En met vooraf bedoel ik niet vijf minuten van tevoren via een persbericht. We hebben wel even onze wenkbrauwen gefronst toen we dat in het antwoord van het college lazen.”

Aparte politie-eenheid

Gemeentebelangen wilde vooral weten of er veiligheidsaspecten verbonden zijn aan vestiging van reorganisatie voor onderzoek naar chemische wapens op het Nootdorpse bedrijventerrein.

In zijn beantwoording stelt het college Gemeentebelangen op dit punt gerust. Het laboratorium van de OPCW zit al jaren in Rijswijk en daar hebben zich nooit problemen voorgedaan. De politie in Pijnacker krijgt er ook geen extra werk door. Beveiliging van ambassades en andere internationale organisaties wordt geregeld door een apart onderdeel van de politie-eenheid Den Haag. Ook heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid hier een rol in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *