Raadhuisplein in de zomer opgeknapt

Er is lang over gepraat, maar het gaat nu echt gebeuren: in de zomer gaat het Raadhuisplein in het centrum van Pijnacker op de schop. Er komen drie grote bomen aan de zijde van Delifrance en het Witte Huis, er komt meer zitgelegenheid, een natuurstenen bestrating die een ‘loper’ vormt van het ene deel van het winkelcentrum naar het andere, een ontmoetingsplaats met speelgelegenheid en een waterpartij.

De bedoeling is dat het kaal ogende plein door de nieuwe inrichting door deze ingrepen een prettiger uitstraling krijgt. Dat was al langere tijd de wens van de winkeliers en de eigenaar van de winkelpanden, en ook de gemeente vond dat belangrijk. Begin vorig jaar trok de gemeenteraad er al flink wat geld voor uit, al was er in de raad nog wel discussie over de vraag of de dure waterpartij die in het ontwerp was opgenomen nou echt wel nodig was.

De opknapbeurt kent wel beperkingen. Door de parkeergarage onder het plein kunnen er niet zomaar bomen worden geplant, en ook moet het plein bruikbaar blijven voor evenementen zoals de kinderrommelmarkt, de taptoe en andere activiteiten.

Als alles goed verloopt is het vernieuwde plein in september klaar.

Een opmerking bij " Raadhuisplein in de zomer opgeknapt"
  1. Waar zijn de bankjes waar tientallen mensen dagelijks gebruik van maken en hoe ziet de waterpartij er na een herfst uit?
    Maak er ‘bedreigertjes’ van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *