Raadhuisplein: ‘Oase van rust’

De gemeenteraad buigt zich op verzoek van Gemeentebelangen binnenkort nog een keer over de nieuwbouw op de Rabolocatie op het Raadhuisplein in Pijnacker, maar projectontwikkelaar ABB zit intussen niet stil. Het bedrijf heeft al een website ingericht voor geïnteresseerde kopers van een woning in ‘Gebouw Raadhuisplein’. Detailtekeningen en koopprijzen zijn er nog niet, maar toch zijn er al veel details bekend.

Zo gaan de toekomstige bewoners hun intrek nemen in een gebouw dat volgens de projectontwikkelaar een ‘oase van rust’ zal worden, met uitzicht op een levendig plein: “Geen dag op het plein is hetzelfde.” In het gebouw komen boven de winkels twaalf appartementen met twee slaapkamers, badkamer, keuken, woon- en eetzone. Aan de achterzijde van de appartementen komt een gemeenschappelijke daktuin, zo valt uit de beschrijving af te lezen.

Aan het Raadhuisplein komen verder drie ruime herenhuizen met een achtertuin. Deze woningen krijgen een woonkamer en de keuken op de begane grond, drie slaapkamers en een badkamer op de verdieping en een vrij in te delen zolderverdieping, waar eventueel ook nog twee kamers kunnen worden gemaakt.

Privé zone

 In de Stationsstraat komen vier zogenaamde stadswoningen met elk een eigen entree en een berging. De woon- en keukenverdieping is geprojecteerd op de eerste etage, met toegang tot de daktuin met een privé zone, dus afgescheiden van de gemeenschappelijke daktuin. Op de tweede verdieping komen drie slaapkamers en een badkamer.

De projectontwikkelaar meldt op de website nog geen tijdschema voor de realisering van Gebouw Raadhuisplein. Maar wie geïnteresseerd is in een van de woningen kan via de website wel alvast zijn belangstelling kenbaar maken.

ABB had jaren geleden al een website voor de toekomstige nieuwbouw op de Rabolocatie. Toen werd nog gesproken over Ackershof3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *