Ravestein: Vertrouwen in CulturA & Zo

Francisca Ravestein en Petra Togni met het programmaboekje voor het nieuwe seizoen.

Hoewel het boekje afgelopen week al bijna overal huis aan huis is verspreid nam burgemeester Francisca Ravestein maandagmorgen toch nog het officiële eerste exemplaar in ontvangst van het Programma 2020-2021 van theater CulturA & Zo in Nootdorp. “Het is niet erg, nu heb ik al kunnen zien wat een geweldig programma jullie hebben samengesteld!”, zei de burgemeester tegen Petra Togni, directeur van Bibliotheek Oostland en van Stichting CulturA & Zo.

Ravestein sprak haar vertrouwen uit dat het Nootdorpse theater er in zal slagen om de noodgedwongen sluiting door de coronacrisis, enkele maanden na de start van het theater, te boven te komen. Directeur Togni heeft dat vertrouwen ook, hoewel het maximale aantal van veertig bezoekers per voorstelling dat voorlopig nog geldt, een flink gat in de begroting zal slaan, zei ze maandagmorgen tijdens de presentatie van het programma.

Mooie namen

Ondanks die zorgen heeft CulturA & Zo er voor gekozen om een volwassen nieuw seizoen te programmeren, waarin vanaf september mooie namen en schitterende voorstellingen op het programma staan. Gelukkig staan enkele van duurste programma’s qua inkoop wat verder weg op de kalender. “Misschien kunnen we tegen die tijd alweer meer kaartjes verkopen dan veertig”, opperde Manuela Bijl, verantwoordelijk voor de culturele programmering.

Het theater werkt aan de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van het programma via live streams beschikbaar te maken, ook tegen betaling en dan inclusief een bijbehorend borrel- en popcornpakket voor thuis. Met sportverenigingen zijn gesprekken gaande om het sportcollege van Erben Wennemars via live streams voor de leden zichtbaar te maken in de kantine.

Zoiets zou misschien ook kunnen met het programma FC De Rebellen van John de Wolf en Glenn Helder. “We hadden dat in maart al op het programma staan, maar dat moest vanwege corona worden uitgesteld. We hebben er 174 kaartjes voor verkocht, dus als we tegen die tijd nog steeds maar veertig bezoekers kunnen hebben, dan moeten we wel iets creatiefs bedenken”, zei Bijl.

ZomerZout Festival

El Tino, oftewel Tino van der Sman

Het Nootdorpse theater heeft zich aangesloten bij het ZomerZout Festival, dat in juli en augustus wordt gehouden in een aantal Haagse theaters en bibliotheken. In CulturA & Zo speelt op 24 juli cabaretier, acteur en theatermaker Marco Lopes. In augustus treden kleinkunstenaar Lien Cornelissen en de Delftse zangeres Diana van der Bent op en ook — heel bijzonder! — El Tino, de van oorsprong Nootdorpse flamenco-gitarist Tino van der Sman die al sinds een aantal jaar in Spanje woont en in heel Europa en daarbuiten succes heeft. 

Bij alle programma’s die in het kader van het festival worden gehouden in het Nootdorpse theater staat er lokaal talent in het voorprogramma.

Hoogspanning

Dat het programmaboekje een week te vroeg werd verspreid zorgde wel voor hoogspanning bij de medewerkers van het Nootdorpse theater, omdat allerlei zaken eigenlijk nog niet klaar waren. Zo kan de ticketverkoop pas vanaf woensdag 12 uur van start gaan. De inrichting van het digitale verkoopsysteem is nog niet eerder klaar.

De kans is aanwezig dat er woensdag meteen een run op de kaartjes zal ontstaan. Met veertig bezoekers per voorstelling zal het waarschijnlijk geregeld voorkomen dat een voorstelling is uitverkocht.

Lees ook: Prachtig programma voor CulturA & Zo

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *