Ravestein: Ze zíjn natuurlijk ook de beste!

Francisca Ravestein

Francisca Ravestein heeft er geen twijfel over. Niet alleen hoort de Nootdorpse vestiging van Bibliotheek Oostland bij de top-vijf van bibliotheken in heel Nederland: “Ze zíjn natuurlijk ook de beste!”, zegt de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Daarom heeft ze, net als veel andere mensen, in het kader van de verkiezing van ‘Beste Bibliotheek 2021’ gestemd op het filiaal in CulturA & Zo.

Ravestein noemt als het belangrijkste sterke punt de ontmoeting in het gebouw en de kruisbestuiving die daardoor ontstaat. “Daardoor ontstaan ideeën en een vorm van samenwerking die anders niet zouden plaatsvinden. Dat komt door de combinatie van functies. Dat is echt heel sterk. Zonder dat zou het niet op deze manier kunnen draaien.”

De opzet in 2019 van CulturA & Zo, samen met Bibliotheek Oostland, hield wel de belofte in dat het een succes zou kunnen worden. Maar of dat inderdaad zou lukken moest vervolgens in de praktijk gaan blijken. “We hebben er alles aan gedaan om de omstandigheden zo te maken dat het goed zou functioneren. Maar dat het zó goed zou uitpakken, dat is echt fantastisch. Ik ken de cijfers niet uit mijn hoofd, maar de bibliotheek heeft ook veel nieuwe leden binnengehaald.”

Corona

De burgemeester heeft er vooral bewondering voor hoe de bibliotheek zich door de coronatijd heen heeft geslagen. “Ze hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk door te kunnen draaien. Ze zijn meteen begonnen om boeken bij mensen aan huis te bezorgen, er kwamen allerlei dingen die online werden gedaan, zelfs voorlezen ging digitaal. Ik vind het heel knap zoals ze zich hebben ingesteld op die moeilijke tijd.” Haar complimenten gelden niet alleen voor de betaalde krachten, maar ook voor de vrijwilligers die erbij zijn betrokken.

Wat Ravestein betreft heeft het project in de korte tijd dat het bestaat alle verwachtingen overtroffen, zegt ze. “Dus ik doe een oproep aan iedereen in Nootdorp en omgeving en in de rest van de gemeente om de bibliotheek te steunen en zijn of haar stem op CulturA & Zo uit te brengen!”

Stemmen kan nog tot en met 22 oktober.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *