Regenboog wil Eco-School worden

Juf Artie bekijkt samen met een van de leerlingen de opbrengst van de zonnepanelen op het dak.

Kindcentrum Regenboog in Nootdorp gaat meedoen aan het programma van Eco-Schools, een wereldwijd initiatief om scholieren meer bewust te maken over duurzaamheid. In Nederland zijn al 163 van die scholen. De afspraak werd vrijdag bekend gemaakt tijdens een speciale les in groep 8 ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid.

De leerlingen waren tijdens de les actief met het scheiden van afval, ze bestudeerden de opbrengst van de zonnepanelen die op het dak van de school liggen en ze hadden een discussie over de manier waarop duurzaamheid vorm kan krijgen in het nieuwe kindcentrum, dat voor Regenboog wordt gebouwd in het Hart van Nootdorp. De les werd bijgewoond door Hak van Nispen van Eco-Schools, die het een en ander vertelde over dat wereldwijde programma.

Drinkbekers

Een eerste stap heeft Regenboog al meteen gezet in het kinderrestaurant op de locatie Koningin Julianastraat. Daar wordt niet alleen al het afval gescheiden, maar de kinderen nemen voortaan alle plastic boterhamzakjes en lege drinkpakjes weer mee naar huis. Op die manier wil de school stimuleren dat de kinderen voortaan een drinkbeker en een broodtrommel mee naar school nemen. Door het op deze manier beperken van de hoeveelheid afval hoeft de school geen tweede afvalcontainer te bestellen.

Het doorlopen van het programma naar het predicaat Eco-School neemt twee jaar in beslag. Daar wordt naartoe gewerkt via een zevenstappenplan, dat bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal bijdragen aan de duurzaamheid van de school. Als het volledige programma is doorlopen, ontvangt de school de Groene Vlag.

Groep 8 zette samen de mogelijkheden op papier om het nieuwe schoolgebouw straks zo duurzaam mogelijk te maken. Een van de leerlingen deed van huis vandaan mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *