Renovatie van Klapwijk is begonnen

Er werd al een paar weken gewerkt in de wijk, maar sinds woensdagmiddag is het officieel: wethouder Ilona Jense plaatste samen met Alex Koppers, voorzitter van de wijkvereniging en Jan de Morée van aannemersbedrijf Van Kessel de eerste schoppen in de bodem van de Maartje Offersstraat. Dat is een van de straten in de wijk die in de eerste fase volledig onderhanden worden genomen.

Het plan om de Pijnackerse wijk Klapwijk op te hogen, opnieuw in te richten en klimaatbestendig te maken is omvangrijk. Samen met de wijkvereniging en de bewoners is een ontwerp gemaakt voor de werkzaamheden, die in diverse fasen worden uitgevoerd. Volgens de huidige planning lopen die werkzaamheden door tot en met 2026. Maar vertraging door onverwachte factoren is niet onmogelijk; dat is al eerder gebleken in Pijnacker-Nootdorp, waar in de afgelopen jaren ook een omvangrijke herinrichting is uitgevoerd.

Van het gas af

Het project-Klapwijk is nog heel wat ingewikkelder dan Noord, omdat hier ook veel maatregelen worden uitgevoerd om in de wijk regenwater op te vangen en vast te houden. Voor de delen van de wijk die in de latere fasen worden aangepakt is er tevens het plan om de woningen meteen van het gas af te halen.

Ilona Jense, Alex Koppers (links) en Jan de Morée (rechts) plaatsen de officiële eerste schoppen in de bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *