Reserveren voor de bibliotheek

Leden van Bibliotheek Oostland kunnen nog steeds boeken lenen, maar ze moeten wel eerst reserveren voor ze naar binnen mogen.

Door de nieuwe coronamaatregelen moeten leden van Bibliotheek Oostland die boeken willen komen ruilen eerst via een online formulier reserveren en aangeven tussen welke tijdstippen ze dat zullen doen. De maatregel geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Wie niet vooraf via de website heeft gereserveerd kan dat ook aan de deur nog doen, als het maximale aantal bezoekers dat naar binnen mag tenminste nog niet is bereikt.

De filialen van de bibliotheek blijven wel open gedurende de gewone openingstijden. In Buurt & Zo in Pijnacker en in CulturA & Zo in Nootdorp geldt wel dat mensen die langs willen komen voor de lunch of om wat te drinken, zich ter plekke moeten registreren. De horeca gaat volgens de nieuwe regels ook om tien uur ’s avonds dicht.

Vanwege de coronacrisis blijft het mogelijk om boeken telefonisch of online te reserveren, waarna ze door medewerkers van de bibliotheek worden thuisbezorgd.

Ontheffing

Voor de voorstellingen in de theaterzaal van CulturA & Zo, waarnaar door de corona-indeling nog maar een beperkt aantal bezoekers kan komen kijken, is door Bibliotheek Ontheffing aangevraagd van het maximale aantal van dertig toeschouwers. De ontheffing moet worden verleend door de voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Of deze ontheffing inderdaad wordt verleend is nog niet bekend. Voor de komende weken staan verschillende theaterproducties geprogrammeerd, waarvan er enkele al uitverkocht zijn.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *