Residentie verhuist naar Heron

Claudio Houtman wijst de plek aan waar de nieuwe vestiging ongeveer komt op bedrijventerrein Heron. Links wethouder Bob van der Deijl.

Residentie Security Services verhuist volgend jaar naar een nieuw pand op het bedrijventerrein Heron in Nootdorp. Directeur Claudio Houtman tekende woensdagmiddag samen met wethouder Van der Deijl van Pijnacker-Nootdorp een overeenkomst waarmee de grond voor het bedrijfspand wordt gereserveerd.

Het bedrijf zit momenteel aan de Hoefsmid in Nootdorp, maar de onderneming groeit daar uit zijn jas, zegt Houtman.

De ondernemer is op verschillende terreinen actief. Naast het beveiligingsbedrijf heeft hij ook enkele restaurants onder de naam Proeflokaal Het Sijgje, met vestigingen in Voorburg, Leiden, Delft en Voorhout. Ook is Houtman eigenaar van een bouwonderneming.

Claudio Houtman is al bijna dertig jaar zelfstandig ondernemer. Hij begon in 1988 als beveiliger van schoolfeestjes, met een politiehond. “Eigenlijk was dat dus nog niet echt een bedrijf, maar gewoon man-met-hond, maar zo is het wel begonnen”, vertelt hij. Zijn beveiligingsbedrijf groeide snel. Hij kreeg een opdracht in Scheveningen in wat de eerste wijk in Nederland met buurtpreventie was. Daaruit volgden beveiliging en bewaking bij bedrijven als Homerson, het Circustheater en allerlei andere opdrachtgevers. Vanaf 1990 ging Houtman ook in alarmsystemen, en in 1996 richtte hij zijn eigen alarmcentrale op. Ook al is die alarmcentrale later verkocht, nog steeds vormen de inbraak- en brandbeveiliging, maar ook camera- en toegangssystemen de kern van het securitybedrijf.

Het bedrijfspand aan de Hoefsmid in Nootdorp is nu al te klein.

Meer ruimte nodig

Het huidige pand is pas vorig jaar gekocht, maar het is al te klein, zegt Houtman. “Ja, we zitten daar nog niet zo lang, maar er is in een jaar tijd zoveel gebeurd dat we nu verder moeten. De vestiging in Heron betekent dus ook meer ruimte. Die hebben we nodig voor opslag, ook voor de restaurants en voor het bouwbedrijf.”

De opening van de nieuwe vestiging duurt nog wel even. “We hebben nu de grond gereserveerd, maar hierna krijg je het hele traject van vergunningen, de tekeningen en alles wat er verder bij komt kijken. We gaan er vanuit dat we volgend jaar om deze tijd daar kunnen zitten.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *