Rietveld moet puzzelen voor match tegen Berghuizen

VOETBAL | De RKDEO-vrouwen speelden woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Sparta. Op Het Kasteel werd met 7-1 verloren, maar dat zegt trainer Wendy Rietveld niet zoveel. ”Ik haal wel vertrouwen uit het vertoonde spel van de ploeg. Als wij op die manier spelen, dan denk ik dat wij het waard zijn om in de 1e klasse te blijven.”

Komende zondag neemt RKDEO het op tegen de koploper: FC Berghuizen. In Nootdorp hield RKDEO de tegenstander knap onder controle vanuit een compacte organisatie. ”Het omslagmoment was toen Carolina Nepomuceno zwaar bloedend naar het ziekenhuis moest, de ploeg was daardoor minder gefocust en hebben uiteindelijk met 0-4 verloren”, blikt Rietveld nog even terug.

Na de teleurstellende reeks van de afgelopen weken moet haar ploeg gaan stunten tegen de topploegen, maar dat wel met een uitgedunde selectie. Inge Schrijver ligt er nog vijf weken uit, Carolina Nepomuceno zit in het gips en Lina el Yajloufi moest woensdagavond het veld geblesseerd verlaten. Voor de trainer een hele puzzel om dit op te lossen. Het is nog onbekend wie er vanuit het tweede mee gaan naar Oldenzaal.

Op sportpark ’t Venterinck is de aftrap zondag om 2 uur. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zondag 1e klasse C.

Bijna compleet

Door de ruime zege tegen Den Hoorn vorige week zaterdag (6-3), staat het vrouwenteam van DSVP nu op een vijfde plek met 23 punten. Trainer Cees Kruys heeft bijna zijn hele selectie weer compleet. Alleen Suzan Verwayen is er nog niet bij. De volgende tegenstander is VV Maasdijk, zij staan op de twaalfde plaats met twaalf punten. Maasdijk heeft woensdagavond een inhaalwedstrijd gespeeld tegen UVS. In Leiden wist UVS met 11-1 te winnen van Maasdijk.

De vorige keer dat DSVP en Maasdijk tegen elkaar moesten voetballen werd gewonnen door DSVP. In Pijnacker werd het 4-2, al ging het toen niet makkelijk. Maasdijk ging bij de rust met een 0-2 voorsprong naar de kleedkamers, maar na rust wist DSVP de wedstrijd om te buigen. Sanne Verboon, Meike Vera, Susan Verwayen en Jennifer Zwang wisten te scoren. Op sportpark Maasdijk is zaterdag de aftrap om half 3. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 2e klasse B.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *