Rijbewijskeuring in De Schakelaar

Mensen van 75 jaar en ouder moeten medisch gekeurd worden voor de verlenging van hun rijbewijs.

Mensen van 75 jaar en ouder die willen blijven autorijden moeten medisch gekeurd worden voor ze een verlenging van hun rijbewijs krijgen. Daar is de laatste tijd nogal wat over te doen, omdat het CBR grote achterstanden heeft in de verwerking van de aanvragen. Daarom is onlangs besloten dat 75-plussers nog een jaar met hun verlopen rijbewijs mogen blijven rijden.

Voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp die nog aan het traject moeten beginnen zijn er vanaf 20 december elke maand keuringssessies in dienstencentrum de Schakelaar in Pijnacker. Die worden uitgevoerd door de organisatie Goedkope Keuringen, de samenwerkt met onder andere de ouderenbonden. Een keuring voor het B/E-rijbewijs kost dan € 40. Dat is flink goedkoper dan het maximum tarief van € 101,99 dat door de Zorgautoriteit is vastgesteld.

Bij die veertig euro blijft het niet, want van tevoren moet bij het CBR een gezondheidsverklaring worden aangevraagd. Daar is de aanvrager dan ook nog € 37,50 aan kwijt.

Wie gebruik wil maken van de goedkopere keuringen in De Schakelaar kan een afspraak maken via tel. 085-4883616 of via deze website.

Heldere informatie over de keuringen voor 75-plussers is te vinden op de website van de ouderenbonden KBO-PCOB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *